США хочуть включити Венесуелу до переліку держав-спонсорів тероризму

США хочуть включити Венесуелу до переліку держав-спонсорів тероризму

Одним з ініціаторів активної політики США щодо Венесуели є сенатор від Флориди Марко Рубіо

Представники уряду США повідомили про обговорення можливості включення Венесуели до переліку держав-спонсорів тероризму. Проте головним викликом для адміністрації Дональда Трампа у випадку такого кроку буде надання чітких доказів зв’язку Каракаса із міжнародним тероризмом.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Держави, які на сьогодні перебувають у списку держав-спонсорів тероризму (КНДР, Іран, Судан і Сирія), неодноразово були помічені в наданні допомоги терористичним угрупованням. Загалом же такий крок може обмежити Вашингтон щодо надання економічної допомоги і означатиме подальше накладання фінансових обмежень.

Одним з ініціаторів активної політики США щодо Венесуели є сенатор від Флориди Марко Рубіо. Саме він, а також іще два сенатори, у вересні звернулися до Державного департаменту США із закликом включити Венесуелу до переліку держав-спонсорів тероризму. На їхню думку, Каракас має зв’язки із ліванською Хезболлою, а також Революційними збройними силами Колумбії (FARC). Проте американські законодавці, виступаючи із такою ініціативою, не надали жодних доказів.

На сьогодні Державний департамент США намагається з’ясувати думку інших органів американського уряду щодо такої ініціативи трьох законодавців. Загалом же, відповідно до коментарів джерел в адміністрації Дональда Трампа, США налаштовані на посилення тиску на Венесуелу по всім фронтам. Причиною цьому є те, що адміністрація Трампа по суті не визнає результати виборів президента Венесуели, які відбулися в травні, і як наслідок вважає Ніколаса Мадуро нелегітимним.

Раніше повідомлялося, що Адміністрація президента США вводить нові санкції проти влади Венесуели і Куби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: