США надали Україні допомогу з підвищення рівня кібербезпеки — генштаб ЗСУ

США надали Україні допомогу з підвищення рівня кібербезпеки — генштаб ЗСУ

Спільно з естонськими колегами розроблено проект зі створення кіберлабораторії на базі однієї з військових частин ЗСУ

Україна в рамках угоди USAI ITI отримала допомогу з підвищення рівня кібербезпеки. Про це заявив начальник військ зв'язку, начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генштабу ЗСУ Володимир Рапко в інтерв'ю виданню Міноборони «Телеком. Військовий зв'язок».

«На цей час ми вже отримали допомогу з підвищення кібербезпеки Збройних сил України від уряду США в рамках угоди USAI ITI. Прямо зараз проводяться роботи з монтажу обладнання та інсталяція програмного забезпечення у Центрі оперативного реагування на кіберінциденти», — наголосив Рапко.

Крім того, він поінформував, що спільно з естонськими колегами розроблено проект зі створення кіберлабораторії на базі однієї з військових частин ЗСУ. «Цей проект схвалено більшістю країн НАТО, зараз ми ведемо перемовини щодо фінансування цього проекту», — зазначив начальник військ зв'язку.

Загалом, згідно з інформацією, Україна активно співпрацює з міжнародними партнерами в галузі розвитку систем захисту інформації та кібернетичної безпеки в інформаційно-телекомунікаційних системах Міноборони та ЗСУ. До штаб-квартири НАТО подано п'ять проектів щодо розвитку кібербезпеки ЗСУ для їх впровадження в рамках Трастового фонду Україна-НАТО з кібербезпеки, головним розпорядником якого є СБУ. Наразі ці проекти перебувають на розгляді.

Як повідомлялося, Євросоюз готує нові санкції проти Росії за кібератаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: