США обіцяють $15 млн за допомогу в затриманні президента Венесуели

США обіцяють $15 млн за допомогу в затриманні президента Венесуели
Влада США пред'явила звинувачення президенту Венесуели Ніколасу Мадуро
Фото: Reuters

США звинуватили президента Венесуели у наркоторгівлі

Держдепартамент США оголосив нагороду в розмірі 15 млн доларів за інформацію, яка приведе до арешту президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, влада Сполучених Штатів пред'явила звинувачення президенту Венесуели Ніколасу Мадуро і чотирнадцяти його соратникам у контрабанді наркотиків.

Генеральний прокурор США Вільям Барр оголосив звинувачення 26 березня, вказавши, що Мадуро і його спільники діяли у змові з ліворадикальним угрупованням «Революційні збройні сили Колумбії (FARC), «щоб затопити Сполучені Штати кокаїном».

Крім Мадуро, обвинувачення у США висунуто головному судді Венесуели і трьом іншим високопосадовцям.

Звинувачення проти Мадуро загрожує йому позбавленням волі щонайменше на 50 років.

Щодо підтримуваного Росією Ніколаса Мадуро США раніше ввели санкції. Вашингтон вже давно стверджує, що Мадуро стоїть на чолі жортокого і корумпованого режиму у Венесуелі. Сам Мадуро будь-які звинувачення відкидає.

Сполучені Штати і десятки інших країн підтримують лідера опозиції Хуана Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом в 2019 році.

Раніше ЗМІ повідомили, що президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про можливість перегляду відносин зі США за умови взаємної поваги між урядами країн.

Також  Мадуро заявив про відмову Венесуели від католицизму.

Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу. Гіперінфляція, девальвація національної валюти, дефіцит товарів першої необхідності, брак ліків призвели до того, що громадяни цієї держави масово залишають країну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: