США підтримують кандидата від Південної Кореї на пост глави Інтерполу

США підтримують кандидата від Південної Кореї на пост глави Інтерполу
Кім Джон Ян на даний час виконує обов’язки президента Інтерполу

Кім Чон Ян є головним опонентом росіянина Олександра Прокопчука, який займає пост заступника глави Інтерполу

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США підтримують кандидата з Південної Кореї Кім Чон Яна у якості претендента на посаду глави Інтерполу.

Про це Помпео повідомив журналістам у Вашингтоні 20 листопада.

«Ми рішуче підтримуємо Кім Чон Яна, який наразі виконує обов'язки президента (Інтерполу, ред)», — повідомив Помпео журналістам у Держдепартаменті.

Кім на даний час виконує обов’язки президента Інтерполу. Ця посада виявилася вакантною після несподіваного зникнення і подальшої відставки колишнього президента Інтерполу Мен Хунвея. Його затримали в Китаї за звинуваченням у корупції.

Кім Чон Ян є головним опонентом росіянина Олександра Прокопчука, який займає пост заступника глави Інтерполу і також претендує на посаду очільника організації.

«Ми закликаємо всі країни і організації, що входять до складу Інтерполу з повагою до верховенства закону обрати лідера, який користується довірою, який представляє один з найважливіших правоохоронних органів в світі. Ми вважаємо, що Кім буде саме таким», — додав Помпео.

Нагадаємо, раніше британська газета Financial Times повідомила, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в організації Інтерпол, якщо посаду президента організації отримає чинний віце-президент, росіянин Олександр Прокопчук.

Також Литва погрожує залишити Інтерпол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: