США вважають неадекватним блокування Росією розширенням місії ОБСЄ на Донбасі

США вважають неадекватним блокування Росією розширенням місії ОБСЄ на Донбасі

США висловлюють глибокий жаль, що РФ продовжує блокувати географічне розширення СММ

Сполучені Штати Америки вважають, що блокування російською делегацією в ОБСЄ рішення про географічне розширення повноважень для спостережної місії на Донбасі є нехтуванням Москвою Мінських домовленостей. Про це заявив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Даніель Байєр.
«Сполучені Штати висловлюють глибокий жаль, що Російська Федерація продовжує блокувати географічне розширення СММ попри чітку, сильну й тривалу підтримку цієї необхідності з боку інших держав-учасниць», - зауважив представник США.
Він підкреслив, що це змушує всіх членів ОБСЄ знову погодитись із «неадекватним» рішенням щодо місії – всього на двох контрольно-пропускних пунктах з 2,3 тис. кілометрів українсько-російський кордону. При цьому дипломат нагадав, що значна частина цього кордону позбавлена контролю з боку України.
«Через необгрунтовані обмеження з боку Росії для роботи СММ на кордоні, місія знову не зможе встановлювати в повній мірі те, наскільки Росія залучена або сприяє притоку зброї, фінансування й особового складу для підтримки сепаратистів на сході України», - наголосив посол.
Байєр нагадав, що пункт 4 Мінського протоколу «окреслює чітку роль ОБСЄ щодо контролю та перевірки обох сторін міжнародного українсько-російського кордону», а також створення зони безпеки в прикордонних районах Росії і України.
«Повторна відмова Російської Федерації розширити сферу діяльності цієї місії вкотре свідчить, що вона відмовляється виконувати свої зобов'язання за Мінською угодою», - заявив представник США при ОБСЄ.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: