Стало відомо, кого лобіює міністр фінансів Марченко на пост глави Податкової

Стало відомо, кого лобіює міністр фінансів Марченко на пост глави Податкової
У 2015 році Олексій Любченко намагався очолити Державну фіскальну службу, але безуспішно

Новий міністр фінансів не хоче спрацюватися з нинішнім главою ДПСУ Сергієм Верлановим

Міністр фінансів Сергій Марченко лобіює призначення на пост глави Державної податкової служби України (ДПСУ) Олексія Любченка.

Про це повідомляють джерела в Офісі президента і Державної фіскальної служби.

«Марченко не бачить можливості спрацюватися з нинішнім главою ДПСУ Сергієм Верлановим, який вважається креатурою уряду Гройсмана під час президентства Петра Порошенка. Марченко доводить президенту Володимиру Зеленському, що Верланов не справляється з поточною ситуацією, що Податкова служба загрузла в проблемах корупції і на його місце потрібна жорстка людина, і це Любченко», - стверджує джерело.

Більш того, Марченко вже встиг зводити Олексія Любченка на зустріч в Офіс президента.

«Для узгодження кадрової перестановки Марченко навіть влаштував «оглядини» в Офісі президента, але поки рішення щодо кандидатури остаточно не прийнято», - зазначає джерело на Банковій.

Олексій Любченко з 1999 по 2003 роки працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 роки очолював податкову адміністрацію Черкаської області. У 2005 році пішов з податкової і працював заступником голови Кіровоградської ОДА. Любченко в податкові органи повернувся в 2009 році і став заступником голови Державної податкової адміністрації України. Він залишався на цій посаді і після перемоги Віктора Януковича до 2011 року.

Із грудня 2012-го по листопад 2014 року Любченко був помічником на платній основі народного депутата самовисуванця від Черкаської області та колишнього податківця Віктора Тимошенка.

У 2015 році Олексій Любченко намагався очолити Державну фіскальну службу, але безуспішно.

Із 2015 року і по сьогодні Олексій Любченко - перший віце-президент в ПАТ «Украгрохімхолдинг».

Нагадаємо, що 30 березня 2020 року міністром фінансів України був призначений Сергій Марченко, який з 2002 року працював на різних посадах в Міністерстві фінансів, секретаріаті Кабміну та Державної податкової адміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: