Уряд заклав у закон про зміни до бюджету - 2020 підтримку МВФ – Мінфін

Уряд заклав у закон про зміни до бюджету - 2020 підтримку МВФ – Мінфін
Наразі Україна ще не виконала всіх необхідних вимог, які поставив МВФ, - Марченко

У цьому бюджеті ми заклали ресурс від міжнародних фінансових організацій, в тому числі пряму бюджетну підтримку МВФ, - міністр

В ухваленому законі, що вносить зміни до державного бюджету на 2020 рік у зв'язку з коронавірусом, заклали отримання Україною кредиту від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

«У цьому бюджеті ми заклали ресурс від міжнародних фінансових організацій, в тому числі пряму бюджетну підтримку МВФ», — повідомив Марченко.

Міністр визнав, що наразі Україна ще не виконала всіх необхідних вимог, які поставив МВФ. Зокрема, Верховній Раді необхідно розглянути так званий банківський законопроєкт, до другого читання якого депутати внесли понад 16 тисяч правок. Точної дати розгляду цього закону наразі немає, оскільки закон все ще розглядається у комітеті Ради.

«Ми очікуємо від парламенту позитивного голосування і за, так званий, банківський законопроєкт, який прискорить отримання допомоги МВФ», — додав міністр фінансів.

Як повідомлялося, 13 квітня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила закон про зміни до бюджету на 2020 рік.

Законопроєктом передбачається, що державні доходи на 2020 рік зменшаться на 119,74 мільярда гривень — це 11% всіх доходів, які раніше очікували отримати як у вигляді податків, так і у якості прибутків держкомпаній.

Дефіцит бюджету пропонують збільшити у понад три рази — з 96,27 мільярда гривень до 298,4 мільярда гривень.

Видатки бюджету зростуть на 82,39 мільярда гривень, з яких 64,67 мільярда гривень складе спеціальний фонд протидії коронавірусу. Разом з цим, левова частина державних видатків у бюджеті скоротиться.

Зазначимо, що Верховна Рада може розглянути у другому читанні законопроєкт про неповернення банків колишнім власникам на позачерговому засіданні 15 квітня.

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

Натомість у «Слузі народу» придумали, як обійти 6 тисяч правок до «актиколомойського» закону.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: