Стало відомо, о котрій розпочнеться суд у справі Шабуніна

Стало відомо, о котрій розпочнеться суд у справі Шабуніна
Віталію Шабуніну оголошують підозру

Антикорупціонеру мають обрати запобіжний захист

Сьогодні, 16 серпня о 16:00 Дніпровський районний суд міста Київ розгляне питання щодо обрання запобіжного заходу голові правління ГО «Центр протидії корупції» Віталію Шабуніну. Про це «Главкому» повідомив сам анти корупціонер.

На засіданні суду захист Шабуніна буде просити обрати запобіжний захід - особисте зобов’язання.

Раніше у Центрі протидії корупції сказали, що Шабуніну у зв’язку зі зміною кваліфікації злочину Дніпровський районний суд не обиратиме запобіжний захід - замість цього він підписав особисте зобов’язання повідомляти слідчих про своє пересування.

Перекваліфікацію статті, у порушенні якої підозрюють Віталія Шабуніна сам він пояснює суспільним резонансом. «Винятково увагою і щирим здивуванням негативним журналістів тому, що їхніх колег в Україні реально переслідували і реально били», - сказав він у коментарі «Главкому».

«Я насправді трохи шкодую, що перекваліфікували підозру тому, що ми були би щасливі довести у суді, що потерпілий не є журналістом і нарешті у цьому процесі поставити межу між журналістикою і відвертими провокаціями», - додав Шабунін.

Нагадаємо, 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що «спричинило тривалий розлад здоров'я останнього у вигляді закритої травми обличчя».

Антикорупційному активісту інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Сьогодні, 16 серпня, Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: