Стало відомо, що конкретно передбачає оборонний бюджет США для України

Стало відомо, що конкретно передбачає оборонний бюджет США для України
Конгрес США затвердив оборонний бюджет і $350 млн військової допомоги для України

Законопроект має бути проголосований Сенатом і Палатою представників перед поданням на підпис Президентові США

Схвалений проект нового бюджету США на оборону передбачає реабілітацію в медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання і підготовку українських медичних фахівців в цій сфері, а також посилення повітряних і військово-морських сил України.

Про це повідомили в посольстві України в США.

Сума коштів, яку пропонується виділити для надання безпекової допомоги Україні у наступному бюджетному році, збережена на минулорічному рівні обсягом 350 млн. дол.

Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено нові положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави.

Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Законопроект має бути проголосований Сенатом і Палатою представників перед поданням на підпис Президентові США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: