Стало відомо, які зобов’язання перед МВФ Україна провалила

Стало відомо, які зобов’язання перед МВФ Україна провалила

Серед іншого українська влада не змогла забезпечити перегляд процедури банкрутства підприємств

Українська влада визнає, що не змогла виконати три критерії ефективності і шість структурних «маяків», виставлені Міжнародним валютним фондом, на період до кінця травня. Про це йдеться у листі про наміри щодо виконання Україною зобов'язань перед МВФ, підписаному главою фонду Крістін Лагард, а з українського боку – президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром фінансів Олександром Данилюком і головою Нацбанку Валерією Гонтаревою, пише «РБК-Україна».  

Зокрема, йдеться про показник чистих міжнародних резервів, затримки із створенням спецпідрозділу антикорупційної прокуратури для нагляду за розслідуваннями НАБУ, проведення пенсійної реформи, перегляд процедури банкрутства підприємств. Крім того, йдеться про відсутність правового процесу у виконанні рішень суду про сплату боргів та арешт коштів на рахунках.

Текст Меморандуму про економічну та фінансову політику, а також лист про наміри оприлюднено лише зараз. Та й то лише версію документів англійською мовою.

Як повідомлялось, Петро Порошенко та Крістін Лагард домовились про наступний візит місії МВФ в Україну восени цього року.

imf_uu010_2_01

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: