Статки світових мільярдерів рекордно збільшилися

Статки світових мільярдерів рекордно збільшилися
Фото berichnow.ru

Найвідчутніше збільшення кількості мільярдерів спостерігалося в Азії, водночас перша позиція за кількістю багатіїв поки залишається за Європою

Сукупний капітал світових мільярдерів за підсумками 2015 року збільшився на 6,4% до 7,683 трлн доларів. Про це повідомляється у звіті компанії Wealth-X.

Згідно зі звітом, таке зростання є рекордним за весь час роботи компанії. Так, найбільше мільярдерів живе в Європі, а в Азії число мільярдерів зростає найшвидше. У порівнянні з 2014 роком, сукупний капітал мільярдерів виріс на 5,4% та перевищив розмір ВВП всіх країн світу, за винятком США та Китаю.

Найвідчутніше збільшення кількості мільярдерів спостерігалося в Азії (без урахування Близького Сходу). Там число мільярдерів зросло відразу на 15,2%, що майже уп'ятеро перевищило темпи приросту в Північній Америці. В результаті Азія посіла друге місце в світі за кількістю жителів зі статками від одного млрд доларів, а загальна кількість мільярдерів в цьому регіоні зросла до 645 осіб, що на 17 осіб більше, ніж у Північній Америці.

Перша позиція за кількістю мільярдерів поки залишається за Європою (806). При цьому сукупні статки місцевих олігархів в 2015 році скоротилися, тоді як сумарні статки мільярдерів з Північної Америки, Азії і Близького Сходу зросли.

В Північній Америці під контролем найбагатших громадян до кінця 2015 року перебувало 2,561 трлн доларів, що становить рівно третину статків всіх мільярдерів світу. Що стосується європейців, то їх частка склала приблизно 30,33% (2,33 трлн доларів), азіатів – 21,95% (1,686 трлн доларів).

Найменшою кількістю мільярдерів може похвалитися Океанія. В Австралії та сусідніх країнах налічується всього 33 багатія, загальний капітал яких становить 70 млрд доларів. За минулий рік він скоротився майже на 28% і складає зараз менше 1% від загального капіталу світової олігархії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: