Столична влада зобов'язала носити маски на вулиці

Столична влада зобов'язала носити маски на вулиці
У Києві ввели обов'язкове носіння масок на вулиці

Без маски заборонено бути на вулиці та прибудинкових територіях

У Києві запровадили обов'язкове носіння масок або респіраторів на вулиці та прибудинкових територіях під час карантину через коронавірус.

Таке розпорядження керівника робіт з ліквідації надзвичайної ситуації №12 опублікували на сайті Київської міської державної адміністрації.

Так, столична влада вирішила розширити визначення «громадське місце», де, відповідно до постанови Кабінету міністрів, заборонено перебувати без засобів індивідуального захисту.

З 6 квітня у Києві носіння захисних засобів обов'язкове:

  • на території загального користування (парки, рекреаційні зони, сади, сквери та майданчики; майдани, площі, бульвари, проспекти; вулиці, провулки, узвози, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки; підземні переходи; пляжі; кладовища; інші території загального користування);
  • у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ, підприємств, установ і організацій (зокрема, але не виключно: заклади торгівлі, надання послуг, тощо) усіх форм власності, готелів та аналогічних засобів розміщення громадян, гуртожитків, вокзалів та аеропортів;
  • у транспорті (в тому числі який працює в режимі регулярних спеціальних перевезень), на зупинках громадського транспорту;
  • на прибудинкових територіях; територіях будівель та споруд інженерного захисту територій; території підприємств, установ, організацій та закріплені за ними території на умовах договору.

Раніше повідомлялося, що при в'їзді до Києва водії та пасажири транспортних засобів проходитимуть обов'язкову перевірку на наявність високої температури тіла.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

Станом на 22:00 4 квітня в Україні зафіксовано 1225 випадків коронавірусної хвороби Covid-19.

Також глава уряду Денис Шмигаль заявив, що у кінці квітня уряд поетапно послаблюватиме карантинні обмеження, якщо зменшиться кількість хворих на Covid-19.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: