Суд на Закарпатті конфіскував два вагони лісу

Суд на Закарпатті конфіскував два вагони лісу
Експорт лісу, Закарпаття

Про це повідомив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Ужгородський міський районний суд ухвалив рішення про конфіскацію двох вагонів з лісом, які направлялись до ЄС. Про це повідомив глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, пише УП.

«Суд розглянув перший протокол про порушення митних правил українськими експортерами, які відправляють ліс у країни ЄС через Закарпатську область», - зазначив він.

Йдеться про ДП «Бережанське лісове господарство» (м. Бережани Тернопільської області).

«У митній декларації було вказано, що експортер відправляє на деревообробне підприємство у Словаччину 2 вагони паливної деревини (колоди дуба, бука, граба, ясеня, берести, берези та червоного дуба довжиною від 2 до 4 метрів). Загальний об’єм товару – 1150 кубометрів, а вага – 1000 тонн», - повідомив Москаль.

Однак у процесі зважування виявилося, що деревини у вагонах менше від заявленої на 3,6 тонн.

«Крім того, експертиза встановила, що частина задекларованої деревини насправді є не паливною, а технологічною, яка заборонена для експорту», - зазначив глава ОДА.

Суд наклав штраф на «Бережанське лісове господарство» у розмірі 100% вартості товару і конфіскував обидва вагони з деревиною в дохід держави.

«Найближчим часом суд розгляне ще 92 протоколи про порушення митних правил, складені щодо решти вагонів із лісом, який держлісгоспи з усієї України намагалися вивезти через Закарпаття в ЄС», - заявив Москаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: