Суд почне з початку розгляд справи Крисіна

Суд почне з початку розгляд справи Крисіна
Юрій Крисін у Дарницькому суді
Фото: УНІАН

Тепер у Крисіна два адвокати — Тетяна Гнатюк та Ігор Василенко

Суддя Дарницького райсуду Києва Ольга Просалова задовольнила заяву захисника Юрія Крисіна Євгена Солодка про відвід головуючої судді Любов Леонтюк. Відтепер розгляд справи почнуть слухати із самого початку.

Про це повідомляє Громадське. 

Головним обґрунтування заяви було те, що чоловік судді наразі фігурує у Кримінальному провадження, яке веде прокуратура, а отже може бути керованою стороною обвинувачення.

На думку ж прокуратури, чоловік судді ще не визнаний винним, крім цього діяльність родичів судді не має відношення до її об'єктивності.

За словами прокурора Олексія Донського, такі обґрунтування вже заявлялись адвокатом Василенком в попередніх вимогах про відвід. Але тоді суд не задовольнив їх. 

Адвокат Крисіна відмовився говорити з журналістами. Водночас, стало відомо, що він після цього засідання призупинив договір з Крисіним.

Тепер у Крисіна два адвокати — Тетяна Гнатюк та Ігор Василенко.

Раніше адвокат Крисіна намагався домовитися про скасування статті про катування.

Крисін є фігурантом справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, яке сталось у період Євромайдану, в ніч на 19 лютого 2014 року поруч із Софійською площею в Києві. Сам Крисін визнає свою провину в побитті Веремія. Відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

За цей час він став фігурантом інших справ, зокрема, справи про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

13 червня Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції для Крисіна, згідно з яким його засудили до 4 років умовно у справі Веремія, і змінив вирок на 5 років ув'язнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: