Суд розглянув апеляцію на домашній арешт Медведчука

Суд розглянув апеляцію на домашній арешт Медведчука
Віктора Медведчука звинувачують у державній зраді та розграбуванні ресурсів в окупованому Криму
Фото: Ренат Кузьмин / Facebook

Кум Путіна вважає висунуту йому підозру «незаконною»

Київський апеляційний суд розглянув апеляцію на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для кума Путіна, нардепа від проросійської партії «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука.

Засідання було заплановано на 12:00, проте воно розпочалося із запізненням.

У залі був присутній Віктор Медведчук зі своїми захисниками. Перед тим, як зайти до будівлі суду, нардеп повідомив журналістам, що вважає висунуту йому підозру «незаконною» та такою, що «підлягає скасуванню», як і запобіжний захід.

Київський апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом до 9 липня. Його підозрюють у держзраді та порушенні законів та звичаїв війни.

Напередодні захисники Медведчука розповіли, скільки він буде сидіти вдома.

Як відомо, 13 травня суд відправив Медведчука під домашній арешт. 14 травня на Медведчука вдягли електронний браслет.

18 травня домашній арешт Медведчука оскаржили і прокурори, і його адвокати. Прокурори наполягають на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн. Захист Медведчука теж подав апеляцію на рішення суду, адже вважає, що Медведчук ні в чому не винний.

Нагадаємо, 11 травня СБУ прийшла до Медведчука з обшуками. Пізніше стало відомо, що Медведчуку оголосили про підозру за трьома епізодами. Підозру оголосили і його поплічнику – Тарасу Козаку. Один з епізодів стосується незаконної передачі Росії родовища в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: