Суд в РФ переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу Павлу Грибу

Суд в РФ переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу Павлу Грибу

Павло Гриб російському суді

Батько затриманого українця припускає, що перенесення суду могло бути для того, щоб іноземні дипломати не попали на засідання

В Росії перенесли на 15 грудня засідання суду щодо обрання запобіжного заходу викраденому і незаконно утримуваному українцю Павлу Грибу.

Про це повідомив у Facebook його батько Ігор Гриб.

«ФСБ вирішило ускладнити нам життя і перенесло засідання суду по розгляду запобіжного засобу утримання Павла на 15 грудня. Можливо, щоб іноземні дипломати не попали на суд?», - зазначив він.

Сьогодні стало відомо, що Білорусь зупинила перевірку обставин викрадення Павла Гриба у Гомелі.

Як повідомлялося, 18 жовтня росіяни влаштували судилище над викраденим в Білорусі та вивезеним до Росії Павлом Грибом. Його залишили в СІЗО під вартою ще майже на три місяці. 

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня. Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де перебуває Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.

13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: