Суд заарештував рахунки фірми екс-міністра Злочевського

Суд заарештував рахунки фірми екс-міністра Злочевського
day.kyiv.ua

Печерський суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України і наклав арешт на рахунки компаній групи Burisma

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України (ГПУ) і наклав арешт на рахунки компаній групи Burisma, що належить колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському.

Нагадаємо, 12 липня Печерський райсуд Києва заарештував 14 свердловин ТОВ «Парі», що входить до складу групи компаній Burisma колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Зокрема, заарештовано шість свердловин на Никловицькому родовищі у Львівській області, шість свердловин на Пилипівському родовищі в Івано-Франківській області та дві свердловини на Шереметьєвському родовищі в Чернівецькій області.

Раніше в Держреєстрі судових рішень було оприлюднено дві ухвали про накладення арештів на 20 свердловин ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ» і 12 свердловин ТОВ «Перша українська газонафтова компанія» (обидві - входять до Burisma). Загалом, кількість заарештованих свердловин компаній групи Burisma становить 46 одиниць в 5 областях.

Також 1 липня суд заарештував свердловину ТОВ «Сістемойлінженерінг» (належить кіпрській «Diloretio Holdings Ltd», офіційно не входить до Burisma) на Водянівській площі в Харківській області.

Всі ці арешти були накладені в рамках досудового розслідування Генпрокуратури щодо присвоєння грошових коштів посадовими особами державної компанії «Укргазвидобування» протягом 2010-2014 років при виконанні договорів про спільну діяльність, а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами низки компаній з групи Burisma (належить Злочевському).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: