Суд залишив чинним перейменування Комсомольська в Горішні Плавні

Суд залишив чинним перейменування Комсомольська в Горішні Плавні
Перейменування Комсомольська в Горішні Плавні

Суд відхилив позов міської ради до парламенту

У вівторок, 22 листопада, Вищий адміністративний суд України відхилив позов Горішнєплавнівської міської ради до Верховної Ради про скасування перейменування Комсомольська. Про це повідомляє видання «Світанок Полтавщини» із посиланням на першого заступника міського голови Олександра Чуприну, який представляв у суді сторону заявника.

«Обґрунтування відмови у письмовій формі суд повинен надати упродовж п'яти днів», – уточнив Чуприна. 

Як відомо, 1 червня Верховна Рада України не підтримала постанову про скасування перейменування Дніпропетровська в Дніпро, а Комсомольська – в Горішні Плавні. За рішення про повернення старих назв проголосувало лише 18 депутатів при 226 необхідних.

Голосуванню передувало емоційне обговорення. Противники перейменування стверджували, що 90% місцевого населення проти перейменування Дніпропетровська. Прихильники в свою чергу зауважували, що в сучасній Україні не може називатися місто на честь Григорія Петровського, який був одним з організаторів Голодомору в Україні.

У свою чергу спікер Андрій Парубій заявив, що перед цим голосуванням йому погрожували.

Згодом активісти з жителів Горішніх Плавнів заявили, що незадоволені перейменуванням, і обрали нову назву для міста – Святомиколаївськ.

Як відомо, Рада перейменувала Дніпропетровськ у Дніпро 19 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: