Суд заочно засудив ватажка банди бойовиків «ЛНР» до 14 років ув'язнення

Суд заочно засудив ватажка банди бойовиків «ЛНР» до 14 років ув'язнення

Бойовика оголошено у розшук

Бойовик відповідав за підготовку та здійснення обстрілів позицій сил АТО та мирного населення, у тому числі з систем залпового вогню «Грaд»

Міськрайсуд Тернополя заочно засудив одного з ватажків банди «Брянка СССР» терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Спецслужбовці встановили, що у 2014 році житель Артемівська (зараз Кипуче) Перевальського району Луганщини добровільно долучився до терористів. У складі так званого батальйону «Брянка СССР» бойовик на прізвисько Рижий брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

На посаді заступника командира «батальйону» терорист відповідав за підготовку та здійснення обстрілів позицій сил АТО та мирного населення, у тому числі з ракетних систем залпового вогню «Грaд».

Суд визнав бойовика винним у злочині за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній). Злочинця заочно засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня затримання терориста та приведення судового рішення до виконання. Бойовика оголошено у розшук.

Нагадаємо, цього тижня Тернопільський міськрайонний суд засудив до чотирьох з половиною років ув’язнення інформатора терористичної організації «ЛНР».

Раніше мешканця Горлівки засудили до майже 10 років в'язниці за співпрацю з «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: