Тернопільська облрада ввела мораторій на російськомовний культурний продукт

Тернопільська облрада ввела мораторій на російськомовний культурний продукт
Фото: te-rada.org

Тернопільські депутати оголосили 2019 рік Роком ОУН в області

Тернопільська обласна рада встановила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території області до моменту повного припинення окупації території України.

Про це 6 листопада повідомляє прес-служба Тернопільської облради.

Крім того, депутати вирішили відзначити 90-ліття створення ОУН та  оголосити 2019 рік Роком ОУН в області.

Також депутати прийняли звернення до президента, Міністерства закордонних справ України щодо недопущення переслідувань історика, голови Українського товариства в Любліні, доктора Григорія Купріяновича в Республіці Польща.

«Вважаємо, що не маємо права замовчувати це ганебне цькування шанованого і в Україні, і в Польщі науковця, одного із найактивніших представників української громади. Висловлюємо нашу підтримку і солідарність з Григорієм Купріяновичем», - йдеться у зверненні.

Як відомо, раніше окружна прокуратура у місті Замостя Люблінського воєводства Польщі розпочала слідство стосовно слів Купріяновича щодо українців, вбитих у Сагрині під час акцій польського збройного підпілля в 1944 році.

Нагадаємо, у жовтні депутати Житомирської обласної ради запровадили мораторій на публічне використання на території області російськомовного культурного продукту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: