Терористи фінансують свої злочини, продаючи сумки на пляжах - німецькі ЗМІ

Терористи фінансують свої злочини, продаючи сумки на пляжах - німецькі ЗМІ
moving.in.ua

Продаж підробок приносить серйозні доходи кримінальним співтовариствам

Гроші, на які туристи купують сувеніри та дешеві копії різних товарів на пляжах, можуть йти на фінансування тероризму. Найчастіше за продавцями на пляжах стоять терористичні банди і злочинні співтовариства. Такого висновку, як повідомляє німецький журнал Focus, дійшла французька поліція.

Так, слідчі з'ясували, що напередодні теракту в редакції французького сатиричного журналу Charlie Hebdo в січні 2015 року терорист Шериф Куаші замовив з Китаю на різні адреси у Франції велику партію дешевих копій товарів відомих марок, а потім розпродав їх через інтернет, а також на блошиному ринку на півночі Парижа. Всього Куаші, за чотири роки вдалося заробити від 30 до 50 тис. євро, на які терорист згодом оплатив свої поїздки в Оман і Ємен, а також купив зброю, з яким і вчинив теракт.

Продаж підробок, пише видання, приносить серйозні доходи кримінальним співтовариствам, а через те, що терористи часто вказують відразу кілька адрес для відправлень, пошуки і облави нічого не приносять, поліція затримує лише одержувачів.

«Проаналізувавши теракти в Європі за минулі роки, а також плани з їх здійснення, ми встановили, що терористи нерідко фінансували себе самі», - заявив Жан-Шарль Бризар з французького Центру аналізу тероризму. Він додав, що, крім цього, терористи заробляють на контрабанді та виготовленні піратської продукції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: