Тимошенко не бачить для Україні іншої альтернативи, крім НАТО

Тимошенко не бачить для Україні іншої альтернативи, крім НАТО
Юлія Тимошенко, лідер «Батьківщини»

Україна мала отримати членство в НАТО в обмін на відмову від ядерного статусу

Україна мала отримати членство в НАТО в обмін на відмову від ядерного статусу. Проте через слабку позицію у відстоюванні національних інтересів країна втратила цю можливість, і відмова від зброї стала нашою історичною помилкою. Про це Юлія Тимошенко заявила під час Національного форуму «Нова стратегія миру та безпеки», що сьогодні проходить у Києві.

За її словами, коли ми відмовлялися від ядерної зброї, єдина гарантія, яку ми могли отримати та яка була б непохитною: ми – зброю, а нам – членство в НАТО. «Нам би дали таку гарантію, бо всі були зацікавлені, щоб зброя була знищена. Ми тоді могли стати членами НАТО, якби були непохитні у відстоюванні національних інтересів», – пояснила Юлія Тимошенко.

nato[

Голова партії зауважила, що всі країни-члени Альянсу щорічно на систему безпеки та оборони витрачають близько трильйона доларів, країна-агресор РФ – 66 млрд. дол., а Україна – трохи більше 2 млрд дол. (за сьогоднішнім курсом дол./грн).

«Чи можемо ми залишатися самотніми поза членством у колективній системі безпеки та оборони НАТО, коли наш військовий бюджет у 30 разів менший, ніж бюджет країни-агресора? Стаття 5 Північноатлантичного договору передбачає, що в разі військової агресії на захист кожної країни-члена стають всі. Саме тому багато десятиліть ніхто не йде проти країн-членів НАТО війною», – сказала вона.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: