Трамп і Путін обговорили по телефону ситуацію на Донбасі

Трамп і Путін обговорили по телефону ситуацію на Донбасі
Дональд Трамп провів телефонну розмову з Володимиром Путіним

Під час розмови з Трампом Путін наголосив, що для вирішення кризи в Україні необхідне безумовне виконання Мінських угод.

Президент США Дональд Трамп у вівторок, 21 листопада, провів телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляє агентство Associated Pressз посиланням на Білий дім, лідери двох країн обговорили ситуацію на Донбасі, а також у Сирії, Ірані і на Корейському півострові.

Крім того, Путін поінформував Трампа про результати своїх переговорів з президентом Сирії Башаром Асадом.

У Кремлі повідомили, що Трамп і Путін «докладно обговорили актуальну сирійську проблематику». За повідомленням, російський президент наголосив на готовності активно сприяти довгостроковому політичному урегулюванні в цій країні.

«Докладно обговорено актуальну сирійську проблематику з урахуванням військової операції зі знищення терористів в Сирії. В. В. Путін підкреслив готовність активно сприяти довгостроковому політичному врегулюванню в цій країні - на основі резолюції Ради Безпеки ООН 2254, в руслі домовленостей, досягнутих в Астанинському форматі, і положень спільної заяви, схваленої президентами Росії і США 11 листопада на саміті форуму «Азіатсько-Тихоокеанське економічне співробітництво» у В'єтнамі», - йдеться в повідомленні.

При розгляді кризової ситуації на південному сході України Президент Росії звернув увагу на відсутність реальної альтернативи безумовному виконанню мінських угод від 12 лютого 2015 року.

Раніше спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що з терористами «Л/ДНР» не треба узгоджувати розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Як повідомляв «Главком», президенту США Дональда Трампа буде запропонований варіант схвалення виділення Україні гранту в розмірі 47 мільйонів доларів на придбання американського оборонної зброї для стримування агресії РФ, в тому числі протитанкові ракети Javelin.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: