Третина суддів КС особисто зацікавлені в скасуванні люстрації

Третина суддів КС особисто зацікавлені в скасуванні люстрації
zib.com.ua

Саме ці судді у 2010 році підтримали рішення, що забезпечили узурпацію влади Януковичем

Шестеро суддів нинішнього складу Конституційного Суду України особисто зацікавлені у визнанні неконституційним закону «Про очищення влади», передає кореспондент «Главкому».

Саме ці 6 суддів у 2010 році підтримали рішення, що забезпечили узурпацію влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Як відомо, у законі «Про очищення влади» є пункт про люстрацію тих чиновників, які брали участь в узурпації влади Януковичем.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд України проведе закрите засідання з приводу конституційності закону «Про очищення влади».

Також повідомлялось, що Конституційний суд України визнав неконституційним обмеження максимального розміру пенсій суддів у відставці сумою 10740 грн. Таке рішення було оголошене на засіданні КС сьогодні, 10 червня.

22 січня 2016 року пленум Верховного суду вирішив звернутися до КС з проханням визнати невідповідними Конституції положення абз. 1, 2, 4, 6 ч. 5 ст. 141 закону України «Про судоустрій і статус суддів», згідно з якими на період з 1 січня по 31 грудня 2016 року особам, які працюють на посадах і на умовах, передбачених законом про держслужбу і про прокуратуру, щомісячне довічне грошове забезпечення не виплачується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: