Турчинов: Доля «Малоросії» буде аналогічною будь-якій путінській «Дебілоросії»

Турчинов: Доля «Малоросії» буде аналогічною будь-якій путінській «Дебілоросії»
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Турчинов побачив за заявою Захарченка плани Кремля відновити просування військової агресії на захід

Заява ватажка самопроголошеної «ДНР» Олександра Захарченка щодо створення «Малоросії» - ще один доказ агресивних планів Путіна та його маніакального небажання вирішувати питання на сході України мирним шляхом. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

«Ця збочена маячня, яка була написана в Кремлі та озвучена рядженими клоунами на кшталт Захарченка, свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід, втягуючи в криваві жорна нові регіони України», - зазначив Турчинов.

За його словами, ці неадекватні та провокативні плани - ще один аргумент на користь прийняття Закону України «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей» та необхідності прискорити звільнення сходу країни від російських окупантів та підконтрольного їм кримінально-сепаратистського бруду.

«Доля кремлівського плану «Малоросія-17» буде аналогічною «Новоросії-14», або будь-якій іншій «Дебілоросії» путінського формату», - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні вранці Захарченко заявив про створення нової держави – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

Згодом Євген Марчук прокоментував заяву терориста Захарченка про створення «Малоросії».

Заяву Захарченко українська сторона Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Російські ЗМІ пишуть, що ідея Захарченко щодо «держави Малоросія» виявилася ініціативою його оточення і стала несподіванкою для Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: