Туреччина попросила список політв’язнів, про яких «говоритимуть з Путіним» - Джемілєв

Туреччина попросила список політв’язнів, про яких «говоритимуть з Путіним» - Джемілєв
Мустафа Джемілєв

Лідер кримських татар розповів, що просив Ердогана посприяти звільненню українців

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попросив лідера кримських татар Мустафу Джемілєва надати йому список українських в’язнів у російських тюрмах, з приводу яких він пообіцяв «говорити з Путіним».

Про це Джемілєв повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Під час останніх зустрічей, а це було 12 липня, ми разом з Порошенком були на відкритті Трансанатолійської газової системи, у нас знову відбулася зустріч з Ердоганом. Я йому сказав, що зараз у російських в’язницях понад 70 наших політв’язнів. Зробіть, домовтеся з Путіним про їхнє звільнення! Він сказав: звісно, ми вживатимемо якихось заходів, але ви назвіть хоча б кілька імен. Я назвав Сенцова, Кольченка...» – розповів Джемілєв.

За його словами, кілька днів тому МЗС Туреччини попросило повний список політв’язнів.

«Я думаю, що все одно вони говоритимуть з Путіним. Але наскільки виявиться продуктивною розмова? Я ще запитував: чи є у вас там «в заначці» ще російські терористи, щоб обміняти? Хоча, з моєї точки зору, це взагалі-то аморально – міняти абсолютно безневинних людей, патріотів своєї країни на терористів, на людей, у котрих руки по лікті в крові», – підкреслив лідер кримських татар.

Нагадаємо, 21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: