Туреччина призупиняє дію Європейської конвенції з прав людини

Туреччина призупиняє дію Європейської конвенції з прав людини

Влада Туреччини гарантує, що основні права і свободи громадян не будуть порушені протягом цього періоду

Туреччина тимчасово призупинить дію Європейської конвенції з прав людини у зв'язку із проголошенням у країні надзвичайного стану. Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртумлуш, - інформує Hurriyet Daily News.

«Туреччина тимчасово призупинить виконання своїх зобов'язань, що випливають із Європейської конвенції з прав людини на підставі введення надзвичайного стану в країні», - повідомив Куртумлуш, зазначивши, що основні права і свободи громадян не будуть порушені протягом цього періоду.

За словами віце-прем'єра, Туреччина незабаром оголосить своє рішення про призупинення ЄКПЛ у заяві, згідно зі статтею 15 Європейської конвенції з прав людини, що дозволяє призупинити її виконання.

Так, у статті 15 ЄКПЛ наголошується, що «під час війни або надзвичайного стану, що загрожує життю людей, будь-яка з Високих Договірних Сторін може вжити заходів щодо відступу від своїх зобов'язань за Конвенцією, наскільки цього вимагає становище, за умови, що такі заходи не суперечать іншим її зобов'язанням за міжнародним правом».

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення в країні надзвичайного стану на три місяці.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: