Туск на саміті G7 закликав звільнити Сенцова

Туск на саміті G7 закликав звільнити Сенцова
Президент Європейської ради Дональд Туск

Туск розповів про умови тримання Олега Сенцова в північній російській колонії

Президент Європейської ради Дональд Туск 8 червня на саміті в канадському Квебеку звернувся до лідерів «Групи семи» з проханням про підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Про це Туск повідомив у Facebook.

«Наша солідарність може врятувати його життя. Сьогодні я закликав лідерів G7 висловити підтримку Олегу Сенцову, українському кінорежисеру, який брав участь у Євромайдані в Києві та протистояв анексії Криму Росією», — сказав голова Євроради.

Він також розповів про умови тримання Олега Сенцова в північній російській колонії та голодування, яке українець оголосив у неволі.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: