У Авакова запевняють, що пожежа в Чорнобильській зоні не досягне сховищ ядерних відходів

У Авакова запевняють, що пожежа в Чорнобильській зоні не досягне сховищ ядерних відходів
Фото: Natalia Degtyarenko / facebook.com

Антон Геращенко зазначив, що усі три сховища знаходяться на безпечній відстані від вогню

Сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП) у Чорнобильській зоні знаходяться у безпеці. Про це Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, у Чорнобильській зоні існують три таких сховища, і всі вони знаходяться на безпечній відстані від пожежі. Більш того, СВЯП-2 взагалі не заповнено ядерними відходами.

«СВЯП-1, на якому зберігається відпрацьоване ядерне паливо з зупиненої у 2000 році Чорнобильської АЕС, знаходиться на території самої АЕС. Там зараз повністю безпечно. Будь-які загоряння виключені. Сховище відпрацьованих ядерних відходів «Підлісне» також розташоване у безпечному щодо лісових пожеж місці і також являє собою неспалимі залізобетонні конструкції», - розповів Геращенко.

За словами заступника міністра, навколо «Підлісного» був вирубаний ліс, щоб уникнути загрози пожежі. Геращенко уточнив, що до найближчих зелених насаджень відстань більше 100 метрів. Рятувальники ліквідували пожежу, що йшла у бік «Підлісного», сьогодні вранці.

Раніше директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко заявив, що пожежа в Чорнобильській зоні знаходиться в двох кілометрах від сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. За його словами, вогонь добрався до Прип'яті.

Як повідомлялось, пожежа у Чорнобильській зоні вже дісталася території біля 5 енергоблоку ЧАЕС.

У мережі з'явилося відео, як коні Пржевальського тікають від вогню по спалених чорнобильських полях.

Як відомо, збитки від пожежі у Чорнобильській зоні попередньо оцінюють у десятки мільйонів.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження.

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС. 8 квітня палію оголошено підозру.

Через пожежі, що тривають у Чорнобильській зоні відчуження, в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: