У Білорусі від коронавірусу помер актор театру

У Білорусі від коронавірусу помер актор театру
Лікарі не змогли врятувати 75-річного білоруського актора Віктора Дашкевича

Чоловік шість днів перебував на реанімації у Вітебську на вентиляції

Першим пацієнтом, у якого підтвердили діагноз COVID-19 у Білорусі, був Віктор Дашкевич, актор Вітебського національного драматичного театру імені Якуба Коласа.

Про це розповіли родичі актора, передає «Радіо Свабода».

До госпіталізації у нього вже було хронічне обструктивне захворювання легень.

Дружина актора розповіла, що чоловік шість днів перебував на реанімації у Вітебську на вентиляції – підтвердили COVID-19. Також вона провела п'ять днів у залізничній лікарні у Вітебську з пневмонією.

10 та 11 березня актор працював у виставі «Кіт у чоботях», а 18 березня також зв’язався із персоналом театру.

Сам театр підтвердив, що одного з акторів госпіталізували з діагнозом COVID-19, але повідомили, що репетиції тривають, хоча вистави були скасовані.

Повідомляється, що 20 березня подружжя, яке служить у театрі Коласа у Вітебську, почувало себе погано і відчуло температуру. 21 березня їх помістили у залізничну лікарню.

Там брали коронавірусні тести, обидва тести були негативними. Лікувався антибіотиками. Дружина провела 5 днів у лікарні, стан її покращився, жінку виписали.

Зазначається, що їх попросили залишитися в будинку на карантині до 10 квітня, і вони не вийшли з квартири. Дорослій дочці, яка за день до їх госпіталізації була в безпосередньому контакті з батьками, взагалі нічого не сказали. Їм навіть дозволили принести їжу матері.

У Білорусі станом на 30 березня підтвердили 152 випадки інфікування коронавірусом: 47 виписані або готуються до виписки, ще 105 знаходяться під медичним контролем і на лікуванні. На сьогоднішній день не зафіксовано випадків смерті людей із підтвердженим діагнозом COVID-19.

За даними Міністерства охорони здоров'я станом на 10 ранку 31 березня в України зафіксовано 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Із них 13 летальних, вісім пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 69 нових випадків.

У світі на коронавірус вже захворіло понад 785 тисяч людей

Також за даними МЗС 30 українців лікуютьсяв від коронавірусу за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: