У БПП заявили, що доступ Савченко до держтаємниці є неприйнятним

У БПП заявили, що доступ Савченко до держтаємниці є неприйнятним

Комітет з питань нацбезпеки і оборони України планує обговорити питання щодо затримання Рубана

Доступ до державної таємниці члена комітету з національної безпеки і оборони ВРУ Надії Савченко, яка фігурує у справі Володимира Рубана, є «неприйнятним і навіть злочинним».

Про це заявив у прямому ефірі «Свободи слова» на ICTV депутат фракції «БПП», секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.

«Комітет займав свою позицію по відношенню до народного депутата Савченко. Я особисто був ініціатором постанови щодо виключення Савченко з комітету. Прикро, що вона досі не розглянута в сесійній залі. Підтвердженням власне зв’язків із вже затриманим Рубаном того, що вона неодноразово відвідувала території окуповані російськими військами говорить про те, що доступ до державної таємниці цієї особи є сьогодні абсолютно неприйнятним і можливо навіть злочинним для нашої країни», - заявив він.

Він додав, що в наступну середу Комітет з питань нацбезпеки і оборони України планує обговорити питання щодо затримання Рубана. Вінник також вказав на те, що очікує нові резонансні затримання по цій справі.

Нагадаємо, Надію Савченко викликали на допит 13 березня у справі проти голови Центру визволення полонених Володимира Рубана, але вона не прийшла на нього через поїзду за кордон.

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, Рубан перевозив арсенал зброї у меблях.

У свою чергу Рубан назвав людину, яка «спланувала спецоперацію проти нього».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: