У британському уряді кажуть, що не зобов'язані оголошувати про вихід з ЄС негайно

У британському уряді кажуть, що не зобов'язані оголошувати про вихід з ЄС негайно

Хеммонд зауважив, що не існує чіткого правила, яким би регламентувався час , коли робити офіційну заяву по вихід

Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявляє, що закони не вимагають від його країни негайно повідомляти ЄС про свій вихід, пише УНІАН.

За процедурою, після референдуму Британія має офіційно оголосити Брюсселю про свій намір вийти з Євросоюзу, і країни-члени закликали Об'єднане Королівство не затягувати цей процес. Але Хеммонд зауважив, що країна й так зараз перебуває під тиском, проте «не існує чіткого правила, яким би регламентувався час, коли робити офіційну заяву по вихід».

«Як чітко заявив прем'єр (Девід Кемерон – прим. ред.), це рішення цілком і повністю залежить вже від його наступника після того, як той прийде до влади», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найбільш високої з початку 1990-х років - лише 48% проголосували за те, щоб Великобританія залишилася в ЄС. Соціологічні дані свідчать, що сторона референдуму, яка програла, це молоді освічені британці, які виступали за збереження країни в Євросоюзі. Після оприлюднення результатів референдуму прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який був головним противником Brexit, оголосив про свою відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: