У Чернігові викрили провокатора-«антисеміта», який працював на Росію

У Чернігові викрили провокатора-«антисеміта», який працював на Росію
Фото: прес-центр СБУ

Оперативники задокументували нанесення зловмисником антисемітських написів на будівлі синагоги

У Чернігові викрили організоване угруповання, яке здійснювало провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі в інтересах Росії.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатором провокацій виявився мешканець одного з південних регіонів України.

«Виконавців «замовлених» спецслужбами РФ акцій зловмисник підшукував у різних областях України за допомогою соціальних мереж», - говориться у повідомленні.

Відзначається, що оперативники задокументували нанесення зловмисником антисемітських написів на будівлі чернігівської синагоги.

Під час обшуку у помешканні затриманого правоохоронці виявили «інструкції» стосовно ведення підривної діяльності та матеріали з антисемітською і проросійською пропагандою. За висновками фахівців матеріали містили відверті заклики щодо агресивних дій стосовно представників певної національної меншини, провокували ворожнечу між людьми різних національностей та віросповідань.

Встановлено, що брошури зловмисник отримував від свого «куратора» через Інтернет і в подальшому тиражував їх за допомогою принтера.

«Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності», - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, згідно з результатами соціологічного опитування, яке провів непартійний американський аналітичний центр Pew, рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих у Європі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: