Петиція до Порошенка про виділення держфінансування злітної смуги у Дніпрі набрала потрібні 25 тис. голосів

Петиція до Порошенка про виділення держфінансування злітної смуги у Дніпрі набрала потрібні 25 тис. голосів

Президент повинен направити відповідну бюджетну ініціативу на розгляд уряду і парламенту

Електронне звернення жителів Дніпра і області до президента України з проханням виділити державні кошти на реконструкцію злітно-посадкової смуги місцевого міжнародного аеропорту набрала на сайті глави держави необхідні 25000 підписів.

За 44 дні до закінчення терміну, відведеного на збір підписів на президентському сайті, кількість підписантів петиції вже перевищило мінімально потрібну кількість - 25 тисяч осіб.

Це означає, що президент повинен направити відповідну бюджетну ініціативу на розгляд уряду і парламенту.

Як відомо, виконання державою своєї частини зобов'язань з реконструкції ЗПС в Дніпрі означає автоматичне підключення до цього проекту приватного інвестора - групи DCH Олександра Ярославського. Він готовий інвестувати в будівництво сучасного аеровокзального комплексу міжнародного класу.

Злітно-посадкова смуга міжнародного аеропорту «Дніпро», як об'єкт стратегічного військово-цивільного призначення, побудована в 50-60 роках минулого століття і потребує реконструкції.

«Покриття (злітно-посадкової смуги) знаходиться в критичному стані і вичерпало свій експлуатаційний ресурс. Верхній шар льотного поля має значні пошкодження. Жителі і гості міста скаржаться на поганий сервіс, завищені ціни. Туристичні компанії складають маршрути для своїх клієнтів з місцем вильоту з Запоріжжя або Києва. Однак, жителям Дніпра і області було б набагато зручніше літати з рідного міста. Просимо здійснити фінансування з державного бюджету на реконструкцію та модернізацію або будівництво нової злітно-посадкової смуги аеропорту міста Дніпро в розмірі 2,7 млрд грн», - йдеться в тексті петиції на сайті президента.

Автори петиції нагадують, що вже сьогодні є інвестор, що готовий фінансувати реконструкцію і розвиток міжнародного аеропорту Дніпра, провести роботи з модернізації аеровокзального комплексу.

На зустрічі з дніпровськими журналістами, Олександр Ярославський підкреслив, що немає ніяких юридичних перешкод для старту проекту, і що з його боку затримки з виділенням коштів не буде.

«Якщо ви мене запитаєте, чи є гроші на аеровокзальний комплекс, вони є. Ось у мене є 70 млн, що я можу за графіком починати інвестувати. Це останній сезон, коли цю смугу можна якось використовувати. Мої пілоти вже відмовляються летіти, бо це небезпечно», - сказав він.

Автори петиції на сайті Президента нагадують, що саме завдяки інвестиціям групи DCH Олександра Ярославського в розмірі понад 107 млн доларів Харків отримав сучасний новий аеропорт в рамках підготовки до футбольного Єврочемпіонату-2012 і став справжньою візитною карткою міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: