У Франції розпочалися змагання «Тур де Франс»

У Франції розпочалися змагання «Тур де Франс»
фото veloturist.org

Найпрестижніша у світі велогонка триватиме до кінця липня

Сьогодні на півдні Франції стартувала велогонка «Тур де Франс». Про це йдеться у повідомленні УНН. Велосипедисти рушили від монастиря Мон-Сен-Мішель, який знаходиться у Нормандії. Змагання, які цього року проводять вже 103 раз, мають 21 етап. Маршрут пролягає через Францію, Іспанію, Андорру та Швейцарію і нараховує більше 3500 кілометрів. 22 команди змагатимуться за право першості. Переможець «Тур де Франс» виграє півмільйона євро, що на 50 тисяч більше, ніж минулого року. Фіналісти, які доїдуть до Парижу, отримають по тисячі євро. Загальний призовий фонд велозмагань складає більше 2 мільйонів євро. 

Як повідомляє видання «Медуза», цьогоріч на змаганнях організатори використовуватимуть термальні камери для виявлення незаконних моторів у велосипедах.Громадськість обговорює можливість для такого «допінгу» серед спортсменів вже декілька років. Зокрема у 2014 під час змагань один із учасників впав, а заднє колесо велосипеда продовжило крутитися. Проте великого розголосу подія не набула. Термальні камери замовили спеціально для гонки. Над розробкою техніки працювала комісія з атомної енергетики Франції.

Як відомо, наприкінці травня Державний департамент Сполучених Штатів на своєму сайті опублікував попередження про можливі терористичні атаки у Франції під час Євро-2016 та «Тур де Франс». Америка закликає туристів бути обережними під час проведення цих заходів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: