У ФСБ заявили про затримання в окупованому Криму українських розвідників, які планували «теракт» (відео)

У ФСБ заявили про затримання в окупованому Криму українських розвідників, які планували «теракт» (відео)

Затримання «українських розвідників» в анексованому Криму

Організатором групи називають полковника ВСУ Олега Ахмедова

Федеральна служба безпеки Росії нібито знову здійснила затримання «українських розвідників» в окупованому Криму. Прес-служба ФСБ 15 квітня «похвалилася» ліквідацією діяльності на території анексованого півострова нібито Головного управління розвідки Міноборони України.

Нові «українські диверсанти» цього разу, за версією окупантів, займалися організацією диверсійно-терористичних актів, викраденням відомостей, що містять держтаємницю і вербуванням громадян РФ. Також ФСБ заявила про затримання групи, якою керував «начальник підрозділу української військової розвідки, 45-річний полковник Олег Ахмедов».

До складу агентурної групи Ахмедова нібито входили: військовослужбовець Збройних сил Росії, яка у 2017−2018 роках передавала українській стороні інформацію, що містить держтаємницю окупантів, і громадянин України, якого ФСБ підозрює у шпигунстві.

Як видно на записі, співробітники спецслужби провели обшуки вдома у жінки –військовослужбовця ЗС РФ і громадянина України, після чого їх затримали. У ході обшуку силовики знайшли у них банківські карти «Приватбанку» та інших українських банків, а також контракт про проходження військової служби в ЗСУ з Міністерством оборони України.

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Натиснути для збільшенняНатиснути для збільшення

Слідче управління ФСБ Росії порушило кримінальні справи про державну зраду і шпигунство. Жінці обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту. Громадянина України взято під варту, — йдеться у повідомленні російської спецслужби.

Сьогоднішнє затримання «українських диверсантів» ФСБ пов’язує з січневим арештом в анексованому Криму росіянина, котрий «обладнав за завданням Ахмедова схрони з боєприпасами та вибуховими речовинами».

Цього разу ФСБ здалося, що українська військова розвідка планувала здійснити низку терактів «на об'єктах критичної соціальної і військової інфраструктури» окупованого півострова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: