У Генпрокуратурі розповіли, що сприяло екстрадиції Каськіва

У Генпрокуратурі розповіли, що сприяло екстрадиції Каськіва
Колишній голова Держінвестпроекту Владислав Каськів

У Генпрокуратурі запевняють, що спецоперація з екстрадиції Каськіва виявилася досить масштабною

Екстрадиція екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва стала можливою завдяки кільком чинникам, зокрема, цьому сприяла відмова панамської влади у наданні йому політпритулку.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

«Будьмо відвертими, що екстрадиції Каськіва сприяли декілька чинників, перш за все, панамська влада відмовила Каськіву у наданні статусу політичного біженця, Б) я мушу відзначити, що перебування у ролі втікача, навіть заможного, за кордоном достатньо дорого коштує. Людина просто побачила, що час іде до того, щоб все-таки суд прийняв позитивне рішення щодо його екстрадиції», – сказав він.

Єнін відзначив далекоглядність Каськіва.

«Він використав цю ситуацію максимально на свою користь і спростив задачу собі і правоохоронцям, давши свою добровільну згоду на повернення до України», – підкреслив заступник генпрокура.

За словами Єніна, Каськів вирішив заздалегідь повернути шкоду, яка йому інкримінується в рамках пред’явленої підозри.

«7,5 млн він сплатив 25 жовтня 2017 року, про що свідчить довідка Держказначейства, надана Генпрокуратурі. Це може бути враховано судом, як пом’якшувальні обставини», – повідомив заступник генпрокурора і відзначив, що цей вчинок не є актом відкуплення від відповідальності.

Він також зазначив, що спецоперація з екстрадиції Каськіва виявилася досить масштабною.

«Спецоперація завершена. Від самого початку вона була неймовірного масштабу, оскільки ми залучали декількох наших міжнародних партнерів для вставнолення місцезнаходження Каськіва, були задіяні унікальні ресурси і Каськіва таки затримали і взяли під варту. Це питання перебувало під нашим щільним контролем протягом всього року», – додав Єнін.

За словами заступника генпрокурора, черговий допит Каськіва запланований на 2 листопада.

«В ході допиту ми можемо говорити про завершальну фазу досудового слідства і якнайшвидшу передачу кримінального провадження до суду. Як зазначив генпрокурор, наразі не ідеться про можливість укладення будь-якої угоди слідства і пана Каськіва»,  – підкреслив Єнін.

У середу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Каськів перерахував до бюджету майже 7,5 мільйонів гривень.

Також генпрокурор наголосив, що справу Каськіва передадуть в суд протягом 2-3 тижнів.

Раніше Луценко заявив, що Каськів може укласти угоду зі слідством.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва забов'язав колишнього голову Держагентства з інвестицій Владислава Каськіва впродовж 5 днів внести визначену йому заставу в сумі 160 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд ухвалив рішення застосувати щодо екстрадованого з Панами Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці з можливістю внесення застави.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, вночі 1 листопада з Панами в Україну екстрадовано Каськіва. 

Нагадаємо, 8 вересня 2016 року Каськіва затримали у Панамі.

Панамський суд обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді застави 600 тис. дол. США та обмежив його пересування Панамою.

Каськів подав клопотання про політичний притулок. Але влада Панами відмовила йому.

Повідомлялося, що у Генеральній прокуратурі України хочуть запропонувати Каськіву угоду зі слідством, оскільки, на думку ГПУ, Каськів володіє важливою інформацією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: