У Гройсмана побачили, що столиця відстала від Вінниці на років 10

У Гройсмана побачили, що столиця відстала від Вінниці на років 10

За багатьма стандартами іншим треба у Вінниці повчитись, вважає Рева

Міністр соціальної політики, колишній заступник вінницького мера Андрій Рева вважає, що зараз у Києві така ситуація, як була 10 років тому у Вінниці. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«У Києві мені працюється нормально. Я просто пам’ятаю, що було 10 років тому у Вінниці. У Києві якраз подібна ситуація. Працюючи у Вінниці, я міг бути в будь-якій точці світу й візувати документи. А тут бачите що робиться (показує на купу паперів на столі. – Ред.)? Це те, що 10 років тому ми скасували у Вінниці. А тепер я повернувся у кам’яну еру», - сказав Рева.
Але, повідомив міністр, у Києві з 1 січня запровадять електронний документообіг.
«Тобто все, що ми там зробили, треба тепер робити на вищому рівні тут», – зазначив він.
За його словами, за багатьма стандартами іншим треба у Вінниці повчитись. «Ви поїдьте подивіться, який у нас полігон сміттєвий. Це при тому, що в нас є полігон, який ми використовуємо, і є ще один, який ми побудували й не використовуємо. Вінниця - це єдине місто в Україні, яке збільшило свою територію на 40%. Ми домовилися із шістьма сільськими радами, не з головами - з депутатами, які проголосували за зміну меж. Із кожною з цих сільських рад уклали окрему угоду. Ми знайшли землю під нове кладовище. У нас останні два роки йшло будівництво 160 тисяч квадратних метрів житла. До 2014-го року - 100 тисяч. У нас на 60% щороку зростало житлове будівництво. Подивіться на наш трамвайний парк. Києву ще ой як багато треба працювати, щоб мати такі трамваї, як у Вінниці. А ми зараз запускаємо нові трамваї – «ВінВей», такі самі, як у Європі. Подивіться на наш тролейбусний парк. Ми купили 40 тролейбусів. Ми купили 30 автобусів. Транспортна система міста у Вінниці найкраща в Україні. 49% доріг у місті Вінниця капітально відремонтовано за 10 років. Подивіться на наші школи, на наші лікарні. І порівняйте з Києвом. Вибачте, але в столиці треба надзвичайно багато працювати, щоб досягти такого рівня. В Києві стільки проблем, що мені просто шкода столичного міського голову», - сказав Рева.
На його думку, проблема не в керівництві міста. «Не може Віталій Володимирович за два роки в такому місті, як Київ, навести порядок. Київ більше Вінниці разів в десять. Думаю, в нього вийде, просто не так швидко», - вважає Рева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: