У Х’юстоні на хімзаводі може статися ще вісім вибухів

У Х’юстоні на хімзаводі може статися ще вісім вибухів
На хімзаводі компанії Arkema напередодні вже сталися два вибухи

Первинний вибух на території заводу стався через відмову роботи одного з дев'яти охолоджувальних контейнерів, в яких знаходився органічний пероксид

Ще вісім вибухів можуть статися найближчим часом на хімічному заводі Arkema в затопленому районі Х'юстона. Про це заявив сьогодні французький представник заводу, передає Associated Press.

Річард Реннард, виконавчий директор компанії Arkema Inc., заявив під час прес-конференції, що первинний вибух на території заводу стався через відмову роботи одного з дев'яти охолоджувальних контейнерів, в яких знаходився органічний пероксид. За його словами, очікується, що у інших восьми контейнерах речовина може деградувати, спалахнути та «спричинити більше вибухів».

Ренард заявив також, що не знає, коли саме відбудуться наступні вибухи.

Помічник начальника пожежної служби округу Харріс Боб Роаіл також повідомив, що вибухи спричинили полум'я заввишки від 9 до 12 метрів та чорний дим. За його словами, цей дим може спричинити подразнення очей, шкіри та легенів.

Раніше шериф округу Харріс Ед Гонсалес заявив, що вибухи на затопленому Х'юстонському хімічному заводі не спричинили викид токсинів, які можуть загрожувати життю населення. Він заявив, що помічники шерифа, які були госпіталізовані, страждають на подразнення очей після вибухів.

Проте на прес-конференції в четвер у Вашингтоні, округ Колумбія, адміністратор Федерального агентства з управління надзвичайними ситуаціями Брок Лонг сказав, що він вважає викиди від вибуху «неймовірно небезпечним».

Як відомо, Сполученим Штатам загрожує новий ураган Ірма.

Нагадаємо, від урагану «Харві» постраждали близько 6,8 млн жителів Техасу, це майже чверть населення американського штату.

Наразі у Техасі триває евакуація жителів, постраждалих від повені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: