У Європарламенті вимагають надати домовленостям із Британію юридично обов’язкового характеру

У Європарламенті вимагають надати домовленостям із Британію юридично обов’язкового характеру

Заява Девіда Дейвіса підірвала довіру до зобов’язань, взятих на себе Лондоном

Депутат Європейського парламенту Гі Вергофстадт, який очолює координаційну групу із питань Brexit, заявив, що остання заява британського міністра із питань виходу із ЄС Девіда Дейвіса підриває довіру до здатності Лондона виконати досягнуті минулого тижня домовленості.

Мова йде про його висловлювання про те, що досягнута минулого тижня домовленість між Лондоном і Брюсселем щодо окремих умов Brexit не є юридично обов’язковою. Як наслідок, за словами Гі Вергофстадта, відповідний текст, який готує на сьогодні Європарламент, чітко буде наголошувати на таких моментах, а також вимагатиме, щоб домовленості було надано юридично обов’язкового характеру якомога швидше. Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Так, депутати Європарламенту планують звернутися до глав держав і урядів ЄС, які зберуться на саміті наприкінці цього тижня, із проханням обумовити початок другого етапу переговорів щодо майбутнього режиму торгівлі із Великою Британією згодою цієї країни на включення всіх на сьогодні досягнутих домовленостей в текст остаточної угоди. На даний момент проект декларації за результатами саміту очільників держав-членів ЄС говорить про те, що робота по другом етапу переговорів може відбутися лише за умови, якщо всі зобов’язання, взяті на себе протягом першого етапу, будуть поважатися і виконуватися, а також їм буде надано юридичного характеру якомога швидше. Мова йде про домовленість між ЄС і Великою Британією, яку було досягнуто минулого тижня, і котра стосувалася прав громадян ЄС, виплат Великої Британії і режиму кордону із Ірландією після завершення процесу Brexit. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: