У Каталонії на референдумі про незалежність почалися сутички: фото та відео

У Каталонії на референдумі про незалежність почалися сутички: фото та відео
Сутички з поліцією на референдумі
Фото: @manelmarquez

Сутички між поліцією і громадянами відбулися на деяких дільницях, що відкрилися вранці у неділю

У Каталонії проходить референдум про незалежність цього регіону від Іспанії. Іспанська влада оголосила його незаконним і перешкоджає його проведенню.

За повідомленням МВС Іспанії, поліції ще напередодні вдалося закрити велику частину передбачуваних місць голосування. На деяких з тих дільниць, які все ж відкрилися вранці в неділю, почалися сутички між поліцією і громадянами, які хочуть взяти участь у голосуванні.

Поліцейські, як повідомляється, блокують вхід в будівлі і намагаються вилучити бюлетені. Верховний суд Іспанії раніше заборонив використовувати громадські будівлі для голосування, повідомляє МВС.

В Барселону перекинуті додатково десятки тисяч поліцейських і цивільних гвардійців. Влада Каталонії закликає виборців взяти участь у голосуванні.

Напередодні, 30 вересня, іспанська поліція заблокувала доступ до більшості приміщень, які каталонська влада мала намір використати для облаштування дільниць на референдумі. Поліція отримала наказ звільнити до шостої години ранку усі приміщення для голосування, переважно школи, які зайняли прихильники незалежності регіону, проте правоохоронцям при цьому наказали утриматися від застосування сили.

Центральна влада Іспанії у суботу також заблокувала електронну систему підрахунку голосів виборців у Каталонії, щоб завадити проведенню референдуму.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: