У Китаї вважають, що РФ краще підходить для проекту «Один пояс, один шлях»

У Китаї вважають, що РФ краще підходить для проекту «Один пояс, один шлях»
Не менше третини можливих учасників проекту «Один пояс, один шлях» несуть значні ризики для КНР у процесі реалізації

Москва формально не приєдналася до проекту КНР

Дослідники Пекінського університету і Незалежного дослідницького інституту Тайхе провели оцінювання того як ті чи інші країни підходять для реалізації китайського інфраструктурного проекту «Один пояс, один шлях». Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Всього китайськими дослідниками було оцінено 94 країни. За результатами дослідження було встановлено, що не менше третини можливих учасників проекту «Один пояс, один шлях» несуть значні ризики для КНР у процесі реалізації. А тому до інвестицій в такі країни краще підходити обережно. 

Перше місце серед країн щодо сприятливості для реалізації проекту «Один пояс, один шлях» зайняла РФ, яка отримала 86,24 бала в рамках «Індексу сумісності». Після цього в рейтингу ідуть Сінгапур, Малайзія, Казахстан і ФРН. Рейтинг обраховувався на основі 45 критеріїв, які звели в 5 великих груп. Пекін в рамках проекту «Один пояс, один шлях», який вперше було презентовано в 2013 році, готовий витрати до 1 трлн доларів на створення інфраструктури, яка краще буде зв’язувати всю Євразію.

На сьогодні КНР є одним із провідних інвесторів в проекти Ямал-СПГ і СИБУР. Проте формально РФ не приєдналася до проекту «Один пояс, один шлях». Москва вважає, що Євразійський економічний союз і «Один пояс, один шлях» мають доповнювати один одного. Тим самим це має бути співробітництво двох рівноправних партнерів, а не поглинання китайським проектом російського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: