У Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем - український омбудсмен

У Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем - український омбудсмен
Станіслав Клих

Денісова вкотре звернулася до омбудсмена РФ з проханням

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням організувати особисту зустріч з українським політв’язнем Станіславом Клихом.

Як повідомляє прес-служба українського омбудсмена, Денісова у зверненні зазначила, що 21 травня направила лист до омбудсмена РФ з проханням посприяти медичному обстеженню та особистому відвідуванні нею Клиха, а також посприяти його звільненню.

«Станом на цей час відповіді на вказані листи не отримані. Згідно наявної інформації, з 8 червня Станіслав Клих оголосив голодування, і зараз стан його здоров’я - критичний. За повідомленнями матері, у Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем», - заявила Денісова.

Також, за інформацією омбудсмена, з жовтня 2017 року не відбуваються зустрічі Клиха з його батьками.

«Враховуючи зазначене, Денісова наполегливо просить Москалькову сприяти проведенню незалежного медичного обстеження Клиха українськими чи міжнародними лікарями. А також повідомити про результати перевірки з наданням відповідного медичного висновку. Крім того забезпечити в найближчий час особисту зустрічі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з Клихом», - заявили у прес-службі омбудсмена.

Крім того, Денісова підкреслила, що вкотре просить Москалькову «сприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав».

Нагадаємо, 26 червня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова прибула до Києва, де зустрілася з моряками арештованого керченського судна «Норд».

Читайте також: Людмила Денісова: Російський омбудсмен Москалькова, попри всю мою повагу до неї, рішення сама не ухвалює

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: