У Константинопольському патріархаті відреагували на чутки про надання Україні Томосу

У Константинопольському патріархаті відреагували на чутки про надання Україні Томосу
Вселенський Константинопольський Патріарх Варфоломій 

Ніяких офіційних заяв з приводу надання Томосу Україні не було

Прес-секретар Вселенського патріарха Варфоломія заперечив чутки про надання Константинополем Томосу про надання автокефалії українському православ’ю.

Про це повідомила кореспондент «Прямого» Ольга Шилкіна, яка перебуває у Фанарі.

«Той ажіотаж, який прокотився останніми годинами Києвом, дійсно дістався і Фанара. Ми швиденько почали наводити всі довідки… Я ще один раз набрала саме прес-секретаря Вселенського патріарха. Після того, як у нас вже відбулася бесіда, а вона тривала всього 47 секунд, він ще раз надіслав мені повідомлення, де пише: «Ольга, нічого з того часу, як ви пішли з патріархату не відбулося«. І після того моє повідомлення про те, що в Києві такий ажіотаж. І деякі українські ЗМІ пишуть. Тобто ця інформація про надання Томосу тут, у Фанарі, не підтверджується. Тобто я повністю можу сказати з впевненістю, що це фейкові новини», - розповіла кореспондент.

Вона також заявила, що о сьомій годині закінчилось засідання Синоду Константинопольської церкви, на якому жодного рішення щодо України винесено не було.

«О сьомій годині вийшли останні священнослужителі, останні члени Священного синоду. За ними закрилися просто двері, і більше ніхто туди не заходив. Тобто цього рішення в принципі сьогодні не могло бути прийнято.
Ми спілкувалися з офіційними представниками Вселенського патріархату. І жодної інформації не підтверджувалося. І не підтверджують її й зараз», - зазначила кореспондент.

За її словами, засідання Синоду сьогодні  продовжиться приблизно о 10-й годині, а ввечері 9 жовтня тут ніяких офіційних заяв з приводу надання Томосу Україні не було.

Раніше секретар Священного Синоду УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря) спростував заяви українських політиків про те, що Вселенський патріархат дав томос українській православній церкві.

Читайте також: Архієпископ Тельміський Іов (Геча): Україна завжди була канонічною територією Вселенського патріархату

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: