У Кремлі кажуть, що Путін погодився обміняти Афанасьєва та Солошенка заради дитини Глищинської

У Кремлі кажуть, що Путін погодився обміняти Афанасьєва та Солошенка заради дитини Глищинської
2plus2.ua

У цієї жінки в Україні була абсолютно жахлива ситуація з дитиною, каже Пєсков

Обмін українців Геннадія Афансьєва і Юрія Солошенко на одеських журналістів Віталія Діденко і Олену Глищинську викликаний суто гуманітарними міркуваннями російського президента Володимира Путіна. Про це повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости.

«Ви знаєте, що у цієї жінки в Україні була абсолютно жахлива ситуація з дитиною. Її, власне, розлучили з дитиною, яку вона народила в тюрмі, відразу після народження. Дитина потребує медичного лікування, саме керуючись такими гуманітарними міркуваннями, президент прийняв відповідне рішення», - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зустрінеться з Афанасьєвим і Солошенком у хірургічному корпусі науково-практичного центру профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами близько 17:00.

Як повідомлялось, літак Ан-26 Національної гвардії України здійснив посадку в московському аеропорту «Внуково-2» й розпочалась операція з обміну Солошенка й Афанасьєва. На облавку українського літака їх зустріли прес-секретар президента України Святослав Цеголко та перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Афанасьєва засуджено у Росії до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: