У Луценка підбили перші підсумки: 17 звільнень прокурорів, 22 кримінальні справи

У Луценка підбили перші підсумки: 17 звільнень прокурорів, 22 кримінальні справи
Генпрокуратура

Загалом із органів ГПУ за півроку звільнили більше сотні працівників

За час перебування на посаді Генерального прокурора України Юрія Луценка, а саме за останні півроку, змінено 17 керівників регіональних прокуратур, звільнено 113 працівників, зареєстровано 22 кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

«Зареєстровано 22 кримінальних провадження стосовно 28 працівників органів прокуратури, до суду скеровано 9 обвинувальних актів стосовно 12 осіб, а стосовно 16 осіб досудове розслідування ще триває», - йдеться в повідомленні.

Так, слідчими Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки Генпрокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання заступником керівника однієї з місцевих прокуратур Херсонської області неправомірної вигоди в розмірі 400 тис грн. Встановлено, що прокурор вимагав від громадянина неправомірну вигоду за не притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки) та закриття кримінального провадження.

Зловмисника затримано 01 грудня 2016 року під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 300 тис грн., уточнили в ГПУ.

Цій особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, зазначають у прес-службі.

«Окрім того, за цей період наказами Генерального прокурора України звільнено з органів прокуратури або достроково припинено повноваження на адміністративних посадах 113 працівників, які обіймали керівні посади номенклатури Генерального прокурора України, у тому числі: 36 працівників Генеральної прокуратури України; 4 керівників регіональних прокуратур; 53 перших заступників та заступників керівників регіональних прокуратур; 20 керівників місцевих прокуратур», - йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: