У Маріуполі коронавірус виявили у 19 медиків

У Маріуполі коронавірус виявили у 19 медиків

За день в Маріуполі виявили 22 нових випадки захворювання

У Маріуполі коронавірусом заразилися 19 співробітників обласної лікарні інтенсивного лікування. Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Кириленко на брифінгу в понеділок, 27 квітня.

«У Маріуполі у нас 22 (нових - ред.) випадки зараження. Серед них 19 медиків обласної лікарні інтенсивного лікування... Випадок в Маріуполі зараз детально аналізуємо і вже вжили певні заходи, щоб локалізувати поширення вірусу», - сказав Кириленко.

За словами глави Департаменту охорони здоров'я ОДА Володимира Колесника, ця медустанова не було визначена для прийому хворих з коронавірусом.

«Те, що відбулося, це, на жаль, життєва ситуація, коли хворий ургентний надходить в ургентне відділення, не маючи підтвердженого захворювання. Він був прооперований в відділенні, і тільки на третій день після операції у нього підвищилася температура, з'явилася клінічна картина (захворювання на Covid-19 - ред.)», - додав Колесник.

Він продовжив, що після виявлення Covid-19 у хворого, почали перевіряти на коронавірус пацієнтів і співробітників відділень, в яких він перебував. Тепер всіх працівників і пацієнтів в обласній лікарні перевірять за допомогою ПЛР-тестів, оскільки всі 19 медиків, які виявилися зараженими, отримали негативні результати швидкого тесту.

Нові хворі частково перебувають на самоізоляції вдома, частково - у відділенні.

В Україні станом на 26 квітня 8617 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки, це на 14 випадків більше, ніж учора (478). 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: