У Мінську вважають убивство Шеремета терактом проти Білорусі

У Мінську вважають убивство Шеремета терактом проти Білорусі

Опозиційний білоруський політик Микола Статкевич нагадав, що Шеремет був керівником популярного патріотичного сайту «Білоруський партизан»

Опозиційний білоруський політик Микола Статкевич вважає, що вбивство журналіста Павла Шеремета направлене, перш за все, проти Білорусі, а не України. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«У повідомленні «Української правди» не написано головного - убито керівника популярного патріотичного сайту «Білоруський партизан», який твердо займав патріотичну білоруську позицію і боровся проти російського шовінізму, за вільну і незалежну Білорусь», - написав Статкевич.

«Це був теракт насамперед проти Білорусі, а не України», - упевнений опозиційний білоруський політик.

Нагадаємо, в середу вранці в центрі Києва в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Інцидент стався на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко теж заявив, що смерть Шеремета - це убивство.

Президент України Петро Порошенко доручив правоохоронним органам негайно розслідувати цей злочин.

За фактом загибелі Шеремета прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: