У Москві поліція затримала вірмен, які протестували проти Саргсяна

У Москві поліція затримала вірмен, які протестували проти Саргсяна
Фото: kavkaz-uzel.eu

Активісти зібралися біля Кафедрального собору Вірменської церкви

У Москві поліція пізно ввечері 22 квітня затримала кілька десятків людей, які біля Кафедрального собору Вірменської церкви протестували проти призначення Сержа Саргсяна прем'єр-міністром Вірменії.

Була затримана більшість учасників акції, пишуть російські інформагенції.

За інформацією видання «Кавказский Узел», на мітинг прийшли близько 300 людей.

«Ми за народ Вірменії, який хоче відставки Сержа Саргсяна. Саме через нього ми всі опинилися у Росії», - заявив один з учасників акції Армен.

Уродженці Вірменії збиралися біля церкви і у попередні дні, але їх не пускали на територію храмового комплексу, так як, за словами священнослужителів, там не можна проводити політичні акції. 22 квітня організатори змінили тактику і прийшли без плакатів, а метою свого зібрання на території комплексу назвали обговорення майбутнього Вірменії.

При цьому неподалік чергували кілька автобусів з силовиками, а безпосередньо на території комплексу знаходилися до десятка поліцейських.

Деяких учасників акції обурило, що представники церкви викликали силовиків. «Ми ж парафіяни церкви. Ми просто схвильовані тим, що зараз влада робить проти вірменського народу. Ми обговорюємо наші подальші кроки, хочемо зрозуміти, як можемо допомогти нашим братам і сестрам», - пояснив учасник акції Айк Амбарцумян.

Протест у Москві відбувся на тлі подій у Єревані, де мітинги 22 квітня зібрали кілька десятків тисяч людей. Вони скандували антиурядові гасла і вимагали звільнення лідера опозиційного руху Нікола Пашиняна і його соратників, затриманих поліцією. Загалом у Єревані 22 квітня поліція затримала близько 250 активістів.

У Вірменії акції протесту проти призначення Саргсяна на посаду прем'єр-міністра тривають з 13 квітня.

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні мітинги в країні. 

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Президент Росії Володимир Путін привітав Саргсяна з обранням на посаду прем’єра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: