Протести у Вірменії не стихають: на головній площі знову десятки тисяч людей

Протести у Вірменії не стихають: на головній площі знову десятки тисяч людей

Противники прем'єр-міністра Саргсяна відновили ходу

Незважаючи на те, що протестний рух в Єревані фактично залишилося без лідерів, десятки тисяч людей заповнили площу Республіки в центрі вірменської столиці, де пройде опозиційний мітинг.

Вони скандують антиурядові гасла і вимагають звільнення Нікола Пашиняна і його соратників, затриманих сьогодні поліцією. Загальна кількість затриманих в Єревані протягом дня наближається до 250.

Протести у ВірменіїПротести у Вірменії ввечері 22 квітня

Президент Вірменії Армен Саркісян заявив, що події в країні досягли небезпечної межі і можуть призвести до незворотних наслідків. Він висловив жаль, що переговори перервалися, хоча могли привести до зниження напруженості і розрядки ситуації.

«Тим не менше потрібно відмовитися від деструктивних дій і позицій, які можуть підірвати стабільність в країні, і продовжити пошук можливостей для діалогу», - йдеться в заяві глави вірменської держави. Саркісян закликав громадян проявляти стриманість і утриматися від спроб загострення ситуації.

Вранці в неділю, 22 квітня, спроба діалогу між протестуючими і Саргсяном закінчилася провалом.

Раніше сьогодні вірменські правоохоронці затримали лідера протестного руху Нікола Пашиняна.

Як відомо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні. 

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести. Поліція затримала 84 учасників протестних акцій. 

Президент Росії Володимир Путін привітав Саргсяна з обранням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: